Hackathon methodiek

We hebben gekozen voor de Lean startup-methode als leidraad voor de hackathon. Lean startup is een methodiek die veel gebruikt wordt bij ontwikkeltrajecten waarbij je snel wilt toetsen of je oplossing zich in de juiste richting ontwikkelt. Dit vraagt een andere manier van werken en denken dan we gewend zijn. Om na 4 dagen een zo goed mogelijke oplossing te krijgen is het belangrijk dat je goed de methodiek volgt. In de methodiek zitten namelijk tools die je helpen om sneller de juiste richting in te gaan. Zo krijgen we met zijn allen kwalitatief betere oplossingen op Demo day! 

Om jullie te helpen bij de methodiek zullen we in Maart 2 workshops inplannen waarin we alle stappen doorlopen met bijbehorende tools.  De door jullie aangewezen procesbegeleider zal deze 2-daagse workshop mogen volgen en krijgt voldoende tools en uitleg mee om jullie daarna te ondersteunen in de methodiek.

Wil je een professionele Lean startup procesbegeleider inhuren? We hebben op de pagina Experts  een lijstje met procesbegeleiders die ervaring hebben met het begeleiden van Lean Startup processen.